Grenzen aan je engagement. Nee zeggen kan je leren

Een avond met Ann Van Hecke, psychotherapeute i.s.m. Avansa Waas-en-Dender

klik en schrijf in
ma 11/12/2023, 19U00

Je kent het waarschijnlijk. Je wou "neen" antwoorden en toch kwam er "ja" uit die mond van je! Wat nu? Doe je iets tegen je zin? ... Waarschijnlijk ? Ga je heel aarzelend vertellen dat het toch niet zo past, om vervolgens toch toe te geven?... Mogelijk? Of verzin je last minute een smoesje??.

Wat ook je aanpak is, in deze lezing gaan we o p een constructieve manier nee zeggen, je mening geven en je grenzen kunnen aanduiden. Het kan je helpen om balans te brengen in datgene waarvoor jij je inzet: je gezin, je job, mantelzorg, vrijwilligerswerk. In deze korte inspiratiesessie leer je waarom nee zeggen vaak moeilijk is (maar zeker niet onmogelijk) en wat kan helpen als je wil opkomen voor jezelf en je eigen noden. Er worden ook tips uitgewisseld over omgaan met kritiek en het belang van lichaamstaal. Inschrijven is noodzakelijk.

Ann werkt als psychotherapeute in een zelfstandige praktijk. Zij is van oorsprong wetenschappelijk geschoold. Als therapeute werd ze opgeleid aan de Educatieve Academie, Instituut voor Interactionele Vormgeving te Berchem, Antwerpen. Naast individuele- en koppeltherapie geeft ze supervisie aan therapeuten in opleiding en starters. Ze verzorgt vormingen op maat met als thema?s: eenvoudig mediteren, omgaan met je innerlijke criticus, hooggevoeligheid en relatievaardigheden. Gedurende enkele jaren leidde ze meditatieve bijeenkomsten in de boeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh. Momenteel laat ze zich op spiritueel vlak vooral inspireren door het werk van Eckhart Tolle. www.annvanhecke.be

Prijzen
Basisprijs : € 11
Extra

Datum: maandag 11 december van 19 tot 21.30 uur

Plaats: Rode Kruisstraat 23

Bijdrage: 11 EUR (5.50 EUR - met korting)