Masterclass flamenco puro, toma que toma

Van absolute beginner tot supergevorderd met Xanthe Rodts

klik en schrijf in
wo 15/02/2023 - wo 10/05/2023

Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas).
Jong en oud, man en vrouw, samen of alleen, kortom iedereen die gevoel voor ritme en affiniteit heeft met flamenco, Spanje en alles wat erbij hoort, is welkom. Olé! De cursussen lopen over een volledig schooljaar, van september tot juni, met herinschrijving in januari 2022. Natuurlijk kan je ook verschillende lessen en niveaus met elkaar combineren!

Xanthe Rodts begon zo veel jaar geleden zelf in de Vrije Ateliers aan haar flamencoavontuur. Een flamenco optreden werkte zo betoverend op haar waardoor ze als kleine bailaora aan de slag ging. Heel wat jaren later blijft flamenco een passie en iets wat ze dagelijks in- en uitademt. “Mijn favoriete flamencoterm is absoluut ‘duende’. Het woord duende beschrijft voor mij exact wat flamenco is. ‘Duende’ is iets wat niemand echt kan verklaren maar er wel is. Het is een soort gevoel en laat je niet los. Wat zalig is aan flamenco, is dat het nooit eindigt. Het is een moment om jezelf te verliezen, focus op prachtige muziek en een heerlijke ontsnapping”

Met uiterst veel plezier deel ik graag mijn passie met jullie. In de lessen leg ik niet enkel de focus op choreografie maar ook op extra’s en creativiteit. Wat kan je bij mij verwachten? Experimenteren met stijlen en ritme, focus op techniek, no stress en veel jaléo’s

Masterclass flamenco puro, toma que toma

ILlamadas por Bulerías, escobillas de Alegrías, marcajes por Martinete, het klinkt jou erg bekend in de oren. In de 'masterclass flamenco puro’ ligt de nadruk helemaal op de traditionele coördinatie tussen muziek, zang en dans, ingewikkelde stukjes voetenwerk, sierlijke armbewegingen en mucho compas. We werken rond een traditionele flamenco-palo omdat het niet altijd ‘fiesta’ kan zijn. De cursus is geschikt voor mensen met heel wat jaren danservaring die het compas in 12 tellen beheersen.

 

Prijzen
cursusbijdrage : € 90
Extra

Plaats: lokaal DO

Online inschrijven vanaf 28 januari 13 uur t.e.m. 7 februari

Masterclass flamenco puro, toma que toma

Data: 10 woensdagen van 20.30 tot 21.30 uur
15 februari, 1-8-15-22-29 maart, 19-26 april, 3-10 mei

Cursuscode: DA2023V06D

 

TIJDENS DE OPENDEURDAG - SPRING IN - OP  5 FEBRUARI  ZIJN ER GRATIS PROEFLESSEN:

13 uur – 13.45 uur: Zumba met Christopher

14 uur – 14.45 uur: Flamenco volwassenen met Xanthe

15 uur – 15.45 uur : Flamenco kids met Xanthe

16 uur – 16.45 uur : Solodans voor senioren met Joke

17 uur – 17.45 uur : Solodans met Joke