Bezoek Red Star Line museum Antwerpen

Een namiddag met gids museum i.s.m. Avansa Waas-en-Dender

klik en schrijf in
do 29/09/2022, 14U00

Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek naar Amerika. Nu is het een museum dat je moet gezien hebben, met centraal de verhalen van mensen, op zoek naar geluk en een beter leven. Jij koopt ter plaatse zelf een ticket. Wij zorgen voor de gids.

Met hun hele hebben en houden in enkele koffers, nemen miljoenen mensen tussen 1873 en 1934 de boot van Europa naar Amerika, op zoek naar geluk en een beter leven. Het is een verhaal over hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen. De overtocht naar de VS en Canada begint voor velen in de havenloods van de Antwerpse Red Star Line, de legendarische rederij met rode ster in de vlag. Het Red Star Line Museum begraaft zich niet in het verleden. Migratie is van overal en van alle tijden. Je treedt in de voetsporen van mensen die je voorouders hadden kunnen zijn. Vandaag wonen er mensen van over heel de wereld in Antwerpen, meer dan 165 verschillende nationaliteiten in totaal. En allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Een verhaal van spanning en angst, maar ook van enthousiasme, avontuur en hoop op een betere toekomst. Ook hun verhalen mogen niet vergeten worden. Wil je nadien nog naar de tijdelijke tentoonstelling Vooral mens i.v.m. 70 jaar Genève, dan kan dat natuurlijk.

Inschrijven is noodzakelijk.

Noodnummer de dag zelf: 0494 11 11 09

Prijzen
cursusbijdrage : € 10
Extra

Het toegangsticket is NIET inbegrepen in de deelnameprijs. Jij koopt ter plaatse zelf een ticket, of je gebruikt je museumpas. Wij zorgen voor de gids.

Datum: donderdag 29 september van 14 tot 16 uur

Bijdrage: 10 EUR (5 EUR - met korting)

Plaats: Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, Antwerpen