Yoga nidra + meditatie

Een namiddagreeks met Sofie Jambers, yogadocente

volzet
do 06/10/2022 - do 08/12/2022

Wil je een moment voor jezelf? Hou je ervan om via yoga en meditatie heerlijk te ontspannen? Dan is deze reeks vast iets voor jou.

We combineren meditaties (vnl. uit de kundalini yoga) en yoga nidra.  Deze yogabeoefening vraagt weinig of geen fysieke inspanning. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met yoga om te kunnen deelnemen.

Voor we starten met de bodyscan doen we ademhalings- en opwarmingsoefeningen en een meditatie. Op deze manier worden stress en spanning los gelaten en komt je zenuwstelsel tot rust.

Yoga nidra maakt gebruik van de bodyscan, positieve affirmaties en visualisaties. Hierdoor komen de hersengolven op een andere, meer langzame frequentie. In deze frequentie rust het lichaam en krijgt het de kans om terug op te laden. Met als resultaat een uitgerust en ontspannen gevoel. Yoga nidra is een zeer toegankelijke techniek die focust op je welbevinden.

De lessen staan meestal in het teken van een bepaald thema en verlopen als volgt:

* Pranayama (ademhalingsoefening)

* Warming-up (easy yoga)

* Poses met behulp van props

* Meditatie of bodyscan en visualisatie

Deze combinatie van easy yoga, kundalini yoga meditaties en yoga nidra is haalbaar voor jong en oud. Het is 1,5 uur me-time. Het is ook perfect mogelijk om in de voormiddag kundalini yoga en in de namiddag nidra yoga te volgen. Op deze manier creëer je een soort workshop voor jezelf. Waarbij je tijdens de voormiddag kracht en flexibiliteit opbouwt en je lichaam laat ontgiften. Tijdens de namiddag kunnen je lichaam en geest volledig herstellen en tot rust komen. Een ideale combinatie dus! Draag warme, comfortabele kledij, alsook gezellige, warme sokken.

Prijzen
cursusbijdrage : € 90
Extra

Meebrengen: Yogamat, kussen en dekentje

Plaats: lokaal DO

Data: 8 donderdagen van 13.30 tot 14.45 uur
6-13-27 oktober, 10-17-24 november, 1-8 december

Cursuscode: FI2022NBB107

Online inschrijven van 4 september t.e.m. 20 september