Yoga nidra en restorative yoga

Een namiddagreeks met Sofie Jambers, yogadocente

afgelast
vr 25/02/2022 - vr 17/06/2022

Wil je een moment voor jezelf? Hou je ervan om via yoga en meditatie heerlijk te ontspannen? Dan is deze reeks vast iets voor jou.

We combineren restorative yoga en yoga nidra.  Beide yogavormen vereisen weinig of geen fysieke inspanning. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met yoga om te kunnen deelnemen.

Door de props of hulpmiddelen (bolsters, dekentjes, kussens …) die we gebruiken tijdens restorative yoga, wordt het lichaam volledig ondersteund. Deze comfortabele situatie zorgt er voor dat je lichaam volledig kan ontspannen en zich langzaam weer opent. Stress en spanning worden losgelaten en je zenuwstelsel komt tot rust. Bovendien heeft deze manier van yoga beoefenen een gunstig effect op je bindweefsel (facia). 

De lessen staan meestal in het teken van een bepaald thema en verlopen als volgt:

* Pranayama (ademhalingsoefening)

* Warming-up (easy yoga)

* Poses met behulp van props

* Meditatie of bodyscan en visualisatie

Deze mix van restorative yoga en yoga nidra is haalbaar voor jong en oud. Het is 1,5 uur me-time. Het is ook perfect mogelijk om in de voormiddag kundalini yoga en in de namiddag restorative yoga te volgen. Op deze manier creëer je een soort workshop voor jezelf.
Waarbij je tijdens de voormiddag kracht en flexibiliteit opbouwt en je lichaam laat ontgiften. Tijdens de namiddag kunnen je lichaam en geest volledig herstellen en tot rust komen. Een ideale combinatie dus! Draag warme, comfortabele kledij, alsook gezellige, warme sokken.

Prijzen
cursusbijdrage : € 90
Extra

Meebrengen: Yogamat, kussen en dekentje

Plaats: lokaal DO

8 vrijdagen van 13.30 tot 14.45 uur
25 februari, 4-18 maart, 22 april, 6-20 mei,3-17 juni

Cursuscode: FI2022VB107

Online inschrijven van 6 februari t.e.m. 16 februari