Flamenco - volwassenen met Joke Van De Velde

Van absolute beginner tot supergevorderd

niet reserveerbaar
ma 03/05/2021 - wo 30/06/2021

Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas).
Jong en oud, man en vrouw, samen of alleen, kortom iedereen die gevoel voor ritme en affiniteit heeft met flamenco, Spanje en alles wat erbij hoort, is welkom. Olé!
De cursussen lopen over een volledig schooljaar, van september tot juni, met herinschrijving in januari 2021. Natuurlijk kan je ook verschillende lessen en niveaus met elkaar combineren!

Joke Van De Velde is, net als jullie, gepassioneerd door flamenco: “De mysterieuze muziek, de warme klank van de gitaar, de snijdende stem van de zanger, het geluid van de voeten ... het brengt een onbeschrijfelijk gevoel teweeg in heel mijn lijf. Niet alleen als ik zelf dans, maar ook als ik andere danseressen bezig zie. Ik word er heel vrolijk en gelukkig van, en anderzijds raakt het echt mijn gevoelige snaar.”
Flamenco is genieten en werken ... en genieten van het werken!

Joke traint zelf nog elke dag en blijft zich wekelijks bijscholen in de pure traditionele flamencostijl, zodat ze vernieuwende bewegingen kan blijven doorgeven in al haar cursussen.
Op de agenda staan allerlei extra flamenco activiteiten met o.a. een dansreis naar Sevilla, het centrum van de flamenco.
Het belooft een dansjaar te worden met mucho baile, arte y pasión.

flamenco nuevo
Deze lessen zijn geschikt voor mensen zonder flamenco danservaring. We doen sevillana's en oefenen de elegante armbewegingen gecombineerd met pittige stukjes voetenwerk, zodat we die met mucho ‘gesto’ en expressie kunnen combineren in een nieuwe sprankelende flamenco choreografie!

Flamenco dulce
De danslessen voor iets meer gevorderde dansers zijn op maat geschreven voor iedereen vanaf 1 jaar flamenco danservaring. Op een zachte manier en met een extra woordje uitleg werken we aan uitgebreide stukjes ‘zapateado’ (voetenwerk) en perfectioneren we onze ‘gesto con mucho arte’ in een nieuwe indrukwekkende flamenco choreografie.

Flamenco fiesta
Heb je minstens 3 jaar danservaring, dan ben je heel erg welkom in deze fusion class. We versterken onze spieren met een extra portie techniek voor armen en benen. Die pure kracht gaan we gebruiken in een ingewikkelde choreografie die we met sjaaltjes, waaiers en andere typische flamenco-attributen uitvoeren. We dansen natuurlijk sevillana’s à volonté (met live begeleiding, zang, palmas en castagnettes). We maken er een echte fiesta van met veel ruimte voor improvisatie, olé!

Masterclass flamenco puro
Hier ligt de nadruk helemaal op de traditionele coördinatie tussen muziek, zang en dans, ingewikkelde stukjes voetenwerk, sierlijke armbewegingen en mucho compas. We werken rond een traditionele flamenco-palo omdat het niet altijd ‘fiesta’ kan zijn. De cursus is geschikt voor mensen vanaf 5 jaar danservaring die het compas in 12 tellen beheersen. Maandelijks kunnen de dansers deelnemen aan de ‘tablao del arte’ een free podium improvisatiemoment voor de durvers.

Extra

Omwille van de corona-maatregelen werden deze lessen tot nader order opgeschort. Er kan voor deze cursus momenteel niet worden ingeschreven.