Online cursus pottenbakken

van klei tot kom met Françoise Busin van Keramika

klik en schrijf in
zo 01/01/2023 - di 31/12/2024

In acht weken tijd leer je hoe je van een klomp klei je eigen series schaaltjes, tassen, bekers en kommen draait. En dat zonder verwarring, zonder frustratie, en zonder tijdsdruk. Want je leert alles op je eigen tempo, aan de hand van een duidelijk stappenplan.

Als je ooit al eens met je handen in de klei hebt gezeten, dan weet je het al: klei is een fantastische materie. Maar uit die vormeloze materie een fraaie, gelijkmatige vorm halen is een hele kunst, die je niet van de ene op de andere dag verwerft. Leren draaien vraagt tijd, moeite en wilskracht. Maar eens je het onder de knie hebt, maak je prachtige dingen. 

Het is duidelijk: met klei kan je mooie dingen maken. Maar werken met klei heeft nog veel meer voordelen:

  • Klei is veelzijdig, de toepassingen zijn eindeloos.
  • Klei is vergevingsgezind. Lukt het niet, dan begin je gewoon opnieuw.
  • Klei geeft rust en ontspanning, het doet de tijd en je kopzorgen vergeten.
  • Klei blijft boeien. Elke fase van het maakproces bestaat uit volledig verschillende handelingen en houdt op zijn manier je aandacht vast.
  • Klei haalt je uit je hoofd, het is bijna therapeutisch.
  • De klei centreren op de draaischijf is ook jezelf centreren.
  • Met je handen in de klei zitten biedt een welkome aarding in deze digitale tijden vol stress, werkdruk en onzekerheid.
  • Van niets iets maken, en dat met je eigen handen, geeft zoveel voldoening. En het is geweldig om cadeau te doen.

​Kortom, klei geeft zoveel terug.

Je docente: Françoise Busin

Françoise Busin heeft 30 jaar ervaring met draaien. Ze is een erkende ambachtsvrouw en geeft al 25 jaar les. Ze heeft al honderden mensen begeleid in het leren draaien, en weet als geen ander hoe ze iets kan uitleggen zodat mensen het tot in het detail begrijpen.

Samen maakten we de eerste online cursus keramiek draaien in het Nederlandse taalgebied. We leggen je in duidelijke videolessen stap voor stap uit hoe je van een klomp klei tot je eigen, zelf gedraaid serviesgoed komt. 

 

·     Geen wachtlijst, want er zijn plekken genoeg!

·     Je volgt de videocursus wanneer je wilt, op het moment dat het jou past. Zo kan je leren draaien prima combineren met je andere bezigheden.

·     De videolessen laten in detail zien hoe je je handen moet zetten, wat je precies moet doen, en wat de fouten zijn die veel cursisten maken.

·     De cursus heeft een duidelijke structuur, met lessen die je stap voor stap laten zien hoe je de klei naar je hand kan zetten.

·     We besteden uitgebreid aandacht aan belangrijke basistechnieken zoals centreren en optrekken, zodat je daar écht mee aan de slag kan.

·     We voorzien online ondersteuning in een gesloten Facebookgroep waar je vragen kan stellen, je werk kan laten zien en feedback kan vragen, zodat je je fouten kan corrigeren en meteen verder kan.

 

Deze online videocursus volg je op je eigen tempo, met online begeleiding in een groep van medecursisten. Je krijgt vanaf de start de basistechnieken aangeleerd, en leert zo stap voor stap van een klomp klei een serie van je eigen kommen, tassen, bekers en schaaltjes maken. 

Prijzen
cursusbijdrage : € 349
Extra

Plaats: online te volgen

Je schrijft in wanneer je wil en volgt de videocursus wanneer op het moment dat het jou past en krijgt levenslang toegang tot de cursus.

·de volledige videocursus met 10 modules en 40 lessen, 4u33 min. aan videomateriaal

·begeleidende pdf-documenten

·levenslang toegang tot de cursus

https://www.decursist.com/van-klei-tot-kom