Flamenco Energia

Beginners (3 jaar ervaring)- met Xanthe Rodts

klik en schrijf in
di 05/11/2024 - di 04/02/2025

Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas).
Jong en oud, man en vrouw, samen of alleen, kortom iedereen die gevoel voor ritme en affiniteit heeft met flamenco, Spanje en alles wat erbij hoort, is welkom. Olé!  Natuurlijk kan je ook verschillende lessen en niveaus met elkaar combineren!

Xanthe Rodts begon zo veel jaar geleden zelf in de Vrije Ateliers aan haar flamencoavontuur. Een flamenco optreden werkte zo betoverend op haar waardoor ze als kleine bailaora aan de slag ging. Heel wat jaren later blijft flamenco een passie en iets wat ze dagelijks in- en uitademt. “Mijn favoriete flamencoterm is absoluut ‘duende’. Het woord duende beschrijft voor mij exact wat flamenco is. ‘Duende’ is iets wat niemand echt kan verklaren maar er wel is. Het is een soort gevoel en laat je niet los. Wat zalig is aan flamenco, is dat het nooit eindigt. Het is een moment om jezelf te verliezen, focus op prachtige muziek en een heerlijke ontsnapping”

Met uiterst veel plezier deel ik graag mijn passie met jullie. In de lessen leg ik niet enkel de focus op choreografie maar ook op extra’s en creativiteit. Wat kan je bij mij verwachten? Experimenteren met stijlen en ritme, focus op techniek, no stress en veel jaléo’s.

Gebeten door flamenco? Dan is deze cursus ‘flamenco energía’ perfect voor jou!

Als danser heb je nu de basis onder de knie en ben je klaar voor het stevigere werk. In deze cursus nemen we samen de tijd om een bepaalde 'Palo' (ritmestructuur binnen in flamenco) te bestuderen. We leren de verschillende stukken in een dans van elkaar onderscheiden en gaan nu aan de slag met een choreografie voor een gemiddeld niveau. Voetenwerk ontdekken we samen en er is genoeg ruimte voor herhaling. Naast de choreografie blijven we werken aan onze basis door verschillende techniekoefeningen. Amusement staat uiteraard centraal, olé!

Danseressen die basiscompassen zoals Tangos of Fandangos beheersen en ongeveer 3 jaar ervaring hebben, zijn van harte welkom.

Prijzen
Basisprijs : € 110
Extra

Online inschrijven vanaf 1 september 10 uur t.e.m. 29 oktober

Flamenco Energia

Data: 12 dinsdagen van 19.30 tot 20.30 uur
5-12-19-26 november, 3-10-17 december 2024, 7-14-21-28 januari, 4 februari 2025

Plaats: lokaal DO

Cursuscode: DA2024N06B