De moedige weg van verkracht naar veerkracht

Een avond met Lore Baeten i.s.m. bibliotheek Sint-Niklaas en Avansa Waas-en-Dender

klik en schrijf in
di 29/11/2022, 19U30

Wanneer je verkracht wordt, dan breekt er iets. Je lichaam, je tederheid, je onschuld, je hart. Wanneer je verkracht wordt, dan zit je volledig aan de grond. Hoe leer je opnieuw recht te staan?

Lore Baeten heeft jaren gezocht naar een manier om haar verkrachting te begrijpen en te plaatsen. Vandaag beseft ze dat het deel van haarzelf is, iets dat ze moet en wil erkennen in plaats van verdringen. Erover zwijgen is geen optie meer. Ve(e)rkracht is een boek voor iedereen die wil verwerken, loslaten en begrijpen, dat wat vaak niet te begrijpen valt. Het is de moeilijke en vaak eenzame weg van verkracht naar veerkracht. Een zoektocht vol pijn, onbegrip, angst, maar vooral ook liefde en geluk.

Auteur Lore Baeten werkte voor haar boek samen met PUNT vzw: een advies- en informatiecentrum over seksueel grensoverschrijdend gedrag en een eerste aanspreekpunt voor slachtoffers en omgeving. In Ve(e)rkracht geven ze vanuit hun expertise tips en advies over het verwerken van seksueel misbruik. Een deel van de opbrengst schenkt de auteur aan PUNT vzw.

Deze lezing kadert in de internationale campagne ' Orange the world ' tegen geweld tegen meisjes en vrouwen. Want geweld op vrouwen is helaas nog steeds alomtegenwoordig.

Prijzen
cursusbijdrage : € 5
Extra

Datum: dinsdag 29 november van 19.30 tot 21.30 uur

Bijdrage: 5 EUR (2.50 EUR - met korting)

Plaats: Bibliotheek Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, Sint-Niklaas